Jumbo opent eerste Belgische winkel

0
Leestijd: 2 minuten

Jumbo heeft vanochtend in Pelt zijn eerste winkel in België geopend . Pelt is de eerste van drie vestigingen die Jumbo dit jaar nog wil openen. De komende maanden staan er nog twee nieuwe Belgische vestigingen op de planning, in Rijkevorsel en Lanaken. In 2020 wil het het aantal vestigingen snel opvoeren naar 12 tot 15 vestigingen.

Volgens de NOS stonden een klein uur voor de opening al tientallen bezoekers te wachten. Veel mensen kennen de keten van vakantie of ze doen hun boodschappen al bij de Jumbo net over de grens in Nederland. Ook de familie Van Eerd was aanwezig. Voor de eerste klanten waren er bloemen en taart.

Het besluit om de Belgische markt te betreden wordt in België gezien als een aanval op Albert Heijn, dat sinds 2011 al in België actief is en daar inmiddels 46 vestigingen heeft. Wellicht niet toevallig: die 46e vestiging opent vandaag de deuren in Genk. Volgens anderen zijn is de gang naar België omdat ook voor Jumbo in Nederland de grenzen van de groei in zicht zijn.

CEO Frits van Eerd denkt dat de Jumbo-formule met zijn “unieke combinatie van prijs, assortiment en service, daar waar andere formules vaak één aspect benadrukken” iets kan toevoegen aan het Belgische supermarktaanbod. Hij verwacht dat Jumbo binnen vijf jaar zo’n 100 winkels zal hebben geopend.