Jumbo zit nu aan z’n 15e ‘bezorghub’

0
Leestijd: < 1 minuut

Deze week is de 15e ‘thuisbezorghub’ van Jumbo van start gegaan. Het is een distributiegebouw in Dordrecht, vanwaaruit online bestelde boodschappen (via jumbo.com of de app van Jumbo) bij klanten in Zuid-Holland bezorgd worden. Jumbo zegt dat het daarmee de online-bezorgcapaciteit vergroot voor plaatsen als Dordrecht, Barendrecht, Hellevoetsluis, Ridderkerk, Spijkenisse, Zwijndrecht, maar ook de grote stad daartussenin, Rotterdam.

Met deze nieuwe thuisbezorghub krijgen online-klanten ook meer keuze uit bezorgmomenten. De hub omvat 1.300 m2 vloeroppervlak. Eerst wordt het gebruikt voor Barendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoogvliet, Ridderkerk en Spijkenisse, enkele weken later ook voor Rotterdam en Zwijndrecht. Volgend jaar volgen plaatsen als Gorinchem, Hellevoetsluis en Papendrecht. Jumbo verwacht dat deze hub halverwege volgend jaar helemaal operationeel zal zijn.

Jumbo meldt in een persbericht dat de boodschappen die vanuit het e-fulfilmentcenter in Bleiswijk moeten komen, tot nu toe via Jumbo-supermarkten werden gedistribueerd. Met deze hub kan dat nu met busjes. Jumbo start met tien busjes en dat zal uitgroeien tot vijftig busjes komend jaar.

Directeur supply chain Karel de Jong wijst er in het persbericht op dat de capaciteit voor online-boodschappen met een bezorghub beter te benutten is en de ritten beter in te plannen. Jumbo heeft nu vijftien van zulke hubs; naast Dordrecht zijn dat Amsterdam, Bemmel, Breda, Den Bosch, Deventer, Groningen, Heerenveen, Heerhugowaard, Hengelo, Maastricht, Middelburg, Utrecht en Zwolle. Het e-fulfilmentcenter in Bleiswijk, dat begin dit jaar in gebruik werd genomen, fungeert ook als bezorghub.
En zo komen we op vijftien.