Maarten Elsinga CEO Zwanenberg Food Group

0
Leestijd: < 1 minuut

Maarten Elsinga (1974) zal per 1 januari 2019 in dienst treden bij Zwanenberg Food Group als Chief Executive Officer (CEO) van Zwanenberg Nederland. Tevens wordt hij statutair bestuurder van Zwanenberg Holding. Elsinga werkte eerder al voor Zwanenberg als business unit director Fresh, maar de vers vleesactiviteiten werden eind 2017 door Zwanenberg verkocht aan Terbeke.

Elsinga keert dus als het ware terug op het oude nest. Bij Zwanenberg werkte Elsinga sinds 2013. Daarvóór werkte hij tien jaar bij Aldi, laatstelijk als managing director van Aldi Ommen.

De vacature van CEO bij Zwanenberg ontstond door het vertrek van Ronald Lotgerink naar Vion. Sindsdien wordt de functie waargenomen door Zwanenberg-eigenaar Aldo van der Laan. Vanaf 1 januari zal de functie van CEO worden opgeknipt; Maarten Elsinga wordt eindverantwoordelijk voor alle Nederlandse activiteiten, terwijl Sjoerd van der Laan – de oudste zoon van Aldo – alle buitenlands activiteiten gaat aansturen.

Verder maakt Zwanenberg bekend dat per 1 oktober Jeannette van den Ingh en Coert Beerman zijn toegetreden tot de Raad van Commissarissen, waarbij laatstgenoemde het voorzitterschap op zich heeft genomen. Jeannette van den Ingh-van Wijk (1951) werkte 25 jaar in een familiebedrijf en werd in 2003 Zakenvrouw van het Jaar. In 2005 startte zij een organisatieadviespraktijk. Coert Beerman was tot zijn pensionering directeur van de Wholesaleactiviteiten van Rabobank.

Zwanenberg Food Group is een voedingsmiddelenconcern met 1.600 medewerkers en een omzet van circa € 400 miljoen. Zwanenberg behoort tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleesconserven en -snacks. Het concern exporteert vleesconserven (onder andere onder de merknaam Zwan) naar meer dan honderd landen wereldwijd. Daarnaast produceert Zwanenberg soepen, sauzen en vegetarische producten. Zwanenberg beschikt over eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.