Maurits Priem regional strategy director Essity

0
Leestijd: < 1 minuut
Papierwarenleverancier Essity, bekend van onder meer Lotus, Plenty, Libresse en Tena, heeft een organisatiewijziging doorgevoerd die gevolgen heeft voor het bedrijf in ons land, waaronder voor commercieel directeur Benelux Maurits Priem.
Om strategische redenen heeft het bedrijf namelijk besloten om de Belgische Consumer Goods operatie toe te voegen aan de Zuid-Europese organisatie, waar ook Frankrijk en Italië deel van uitmaken. Priem krijgt als gevolgd van deze organisatiewijziging de functie van regional strategy director voor Centraal-Europa.
De Nederlandse commerciële operatie blijft onderdeel van de Centraal-Europese regio van Essity met verder Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland als werkgebied. De Benelux- structuur komt dus te vervallen. Naar eigen zeggen wordt de Nederlandse commerciële operatie daardoor nog beter in staat gesteld zich volledig op het Nederlandse marktgebied te concentreren.
Priems rol als commercieel verantwoordelijke voor de Benelux komt dus te vervallen. Zijn Nederlandse verantwoordelijkheden worden overgenomen door een aantal personen. Dat zijn Remco van Miltenburg (sales manager A-merk Nederland), die gaat rapporteren aan Markus Britz (sales director A-merk regio Centraal-Europa) en Ger Jenneskens (sales manager retailmerk Nederland, die gaat rapporteren aan Frank Wollenburg (sales director retailmerk regio Centraal-Europa).
Priem blijft in zijn nieuwe rol als regional strategy director, waarin hij vooral beleidsmatig de lijnen voor de komende jaren uitzet, overigens deel uitmaken van de Centraal-Europese directie. Op die manier blijft hij indirect betrokken bij de activiteiten in Nederland. Maurits Priem werkt sinds 2013 voor Essity (voorheen SCA) en werkte daarvoor jarenlang in diverse commerciële functies voor voor H.J. Heinz, laatstelijk als business unit director Foodservice.
Essity heeft de afgelopen periode meerdere veranderingen doorgemaakt. Zo is het bedrijf gesplitst, kreeg het een nieuwe naam en werd het bedrijf BSN Medical overgenomen.