Nieuwe Ahold-CFO: Jeff Carr

0
Leestijd: 2 minuten

Ahold maakt bekend dat het voornemens is om Jeff Carr (49) te benoemen tot executive vice president en chief financial officer (CFO). De officiële benoeming zou 12 november moeten plaatsvinden. Daarmee is Carr de opvolger van Kimberly Ross, die per november CFO bij Avon wordt. Carr komt van FirstGroup, een Brits vervoersbedrijf, waar hij eveneens CFO is.

 

Carr wordt bij Ahold eindverantwoordelijk voor de financiële, vastgoed- en IT-functies. Hij gaat daarnaast het bestaande kostenbesparingsprogramma van € 350 miljoen leiden. Verder zal hij zich bezig houden met verdere terugdringing van de kosten en vereenvoudiging van de bedrijfsvoering.

 

Dick Boer, CEO van Ahold: “We zijn verheugd met de komst van een zeer ervaren financiële professional van Jeffs kaliber. Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst bij bedrijven in de consumentengoederen en -dienstensector in dezelfde continenten waar Ahold actief is. Jeff is sinds 2005 CFO van beursgenoteerde ondernemingen en heeft zowel in Europa als in de Verenigde Staten gewoond en gewerkt. Zijn solide achtergrond en financiële expertise zullen de uitvoering van onze groeistrategie ondersteunen.”

 

De Brit Carr is op dit moment CFO en lid van de Raad van Bestuur van FirstGroup, een internationaal opererend vervoersbedrijf, actief in het Verenigd Koninkrijk en in Noord-Amerika met onder andere de bekende Greyhound-bussen. Voordat hij bij FirstGroup in dienst kwam, was Carr CFO en lid van de Raad van Bestuur bij EasyJet.

 

Carr heeft echter ook ervaring in FMCG. Zo bekleedde hij diverse financiële functies op seniorniveau bij Associated British Foods en Reckitt Benckiser en begon hij zijn loopbaan bij Unilever.

 

De Raad van Commissarissen van Ahold draagt Carr op 17 april 2012 voor aan de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders voor benoeming als lid van de Raad van Bestuur van Ahold. Tot die tijd is hij fungerend lid van de Raad van Bestuur. Ahold maakt verder bekend dat de arbeidsvoorwaarden van Carr volledig passen binnen het bezoldigingsbeleid van Ahold.