Afbeelding
© SpotCompanion

Plus-dc Deventer bereikt hoogste punt

Door: Dave van Loon Nieuws

De contouren van het nieuwe vers-distributiecentrum van Plus langs de A1 bij Deventer beginnen steeds beter zichtbaar te worden. De bouw verloopt voorspoedig, aldus Plus, waarbij de werkzaamheden afgelopen week werden bekroond met het bereiken van het hoogste punt. 

Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van ruim 60.000 m2 en wordt ontwikkeld door HBC, een samenwerking tussen HVBM Vastgoed en Bruil Bouw Groep. Vanuit dit pand worden de Plus- en Coop-winkels straks voorzien van verse producten. Bij de ontwikkeling van het nieuwe distributiecentrum hebben duurzaamheidseisen een belangrijke rol gespeeld. Het gebouw en het omliggende terrein zijn circulair en natuur-inclusief ontworpen.

Onlangs is het BREEAM Excellent ontwerpcertificaat behaald op basis van de nieuwe 2020 BREEAM-richtlijnen. Bij oplevering van het gebouw is het volledige dak voorzien van een zonnestroominstallatie bestaande uit ruim 14.500 zonnepanelen. Hiermee wordt meer energie opgewekt dan in het distributiecentrum wordt verbruikt.

Het nieuwe distributiecentrum wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.
  • Vacatures

    Nieuwsbrief