Afbeelding

100ste Coop is ‘om’ naar Plus

Door: Dave van Loon Nieuws

Vanochtend opende in het Gelderse Eefde de 100ste winkel die van Coop omgebouwd is naar Plus. Daarmee is de ‘derde grootste servicesupermarkt’, zoals Plus zichzelf aanduidt, goed op koers met de grootschalige winkelombouwoperatie In nog geen jaar tijd heeft Plus met 100 omgebouwde winkels van Coop naar Plus nu ruim 360 supermarkten in Nederland. 

Maarten Ebben, directeur Winkeloperatie: “Het is ongelofelijk wat we met elkaar hebben weten te realiseren. We zijn erin geslaagd om in een ombouwperiode van nog geen jaar 100 winkels te heropenen. Een mooi resultaat om trots op te zijn en we kijken ernaar uit om de komende tijd nog meer winkels om te bouwen naar Plus.”

Vanochtend opende Plus Versluis in Eefde feestelijk zijn deuren. Daarmee is de winkel van Angela en Edwin Versluis de 100ste Coop-winkel die is omgebouwd naar Plus. Ondernemer Edwin Versluis: “Mijn vrouw Angela, met wie ik de winkel samen heb, en ik zijn heel trots omdat we de honderdste omgebouwde winkel zijn, maar vooral omdat we voor de omgeving een winkel neerzetten die helemaal klaar is voor de toekomst. Dit kun je met recht een aanwinst voor het dorp noemen.”

In september 2021 kondigden Plus en Coop aan samen verder te gaan als één coöperatie onder de naam Plus. Daarmee ontstond de derde grootste servicesupermarkt van Nederland met een marktaandeel van 10% en een gezamenlijke consumentenomzet van circa € 5 miljard. De ruim 40.000 medewerkers zorgen elke week voor goed eten voor meer dan 4,5 miljoen klanten.

Plus is een sterke en vertrouwde formule met een hoge klantwaardering. Zo is de supermarktketen door GfK uitgeroepen tot beste supermark van Nederland (GfK rapport Kerst 2022).

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.