Nikki Adamo nieuwe ceo Nestlé Nederland

0
Leestijd: < 1 minuut

Vandaag gaat Nikki Adamo (foto) aan de slag als de nieuwe ceo van Nestlé in Nederland. Zij is de opvolgster van Fabrice Favero, die besloten heeft om zijn loopbaan buiten Nestlé voort te zetten.

De Australische Adamo werkt al in Nederland bij Nestlé, sinds maart vorig jaar. Ze vervulde tot gisteren de functie van business manager voor de categorie plantaardige maaltijden en maaltijdonderdelen, met als werkterrein Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Adamo begon in 2004 als marketing manager bij Nestlé in Australië, na eerst bij een Australische zuivelproducent te hebben gewerkt. Vervolgens vervulde ze marketingfuncties en ‘landendirectiefuncties’, in Frankrijk, Zwitserland, Engeland, Roemenië en Bulgarije. In 2016 werd ze ‘global business unit director’ voor Nestlé Waters in Frankrijk, om vervolgens in Nederland te belanden.

Fabrice Favero was van begin 2019 tot nu landendirecteur van Nestlé in Nederland. Daarvóór was hij dat enkele jaren voor Nestlé in Oostenrijk. Favero werkte sinds 1995 bij Nestlé.