Nog meer bio bij Plus

0
Leestijd: < 1 minuut
Plus investeert het komende jaar extra in haar biologische assortiment. Zo verdubbelt de supermarktketen het assortiment van het merk Bio+ en geeft ze extra aandacht aan biologische producten. Daardoor kunnen klanten bij Plus uit meer dan 1.500 biologische producten kiezen.
Onlangs voegde Plus al producten als conservenbonen, muesli en deegwaren aan het assortiment toe van het merk Bio+. In 2017 komen daar onder andere kokosolie en speltpasta bij. De extra focus op het biologische assortiment komt niet zomaar uit de lucht vallen: de afgelopen tijd kreeg biologisch al volop aandacht in de folder, het magazine en online. Consumenten kregen er al extra (achtergrond)informatie over de producten en deden inspiratie op in de vorm van recepten met biologische producten.

Plus heeft biologisch dan ook hoog in het vaandel staan. Zo was het in 2011 de eerste supermarkt die biologische huiswijnen introduceerde. En werd in 2016 voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot meest verantwoorde supermarkt van het jaar. Daarnaast zijn onder meer een groot aantal biologische groenten, fruit en vlees vast onderdeel van het ruime assortiment aan biologische producten. En dat assortiment wordt de komende tijd dus nóg ruimer.
De vraag naar het biologische assortiment verschilt overigens per locatie. Voor 2016 waren dit de top vijf hoogste omzet in biologisch en de top vijf hoogste omzet biologisch in m2:
Hoogste omzet biologisch in 2016:
1. Plus Amersfoort
2. Plus Smaragdplein – Utrecht
3. Plus Nico de Witt – Beek-Berg en Dal
4. PLus Peter de Jong – Rotterdam
5. PLus Bilthoven
Hoogste omzet biologisch per m2 in 2016:
1. Plus Holts – Naarden
2. Plus Van Ostadelaan – Utrecht
3. Plus Amersfoort
4. Plus Heemstede
5. Plus Smaragdplein – Utrecht