Afbeelding
Guido Benschop

Het dendert maar door, die Boon’s Markt-trein

Door: Gé Lommen · leestijd 1 minuut Opinie

Gistermiddag, persbericht van Boon Food Group; op 15 mei gaat in het Limburgse Linne een Boon’s Markt open. Dat is dan weer de zoveelste, in korte tijd. Hoe klein de supermarktpoot van Boon Food Group vergeleken met Albert Heijn, Jumbo, Plus, Lidl en Aldi ook mag zijn, het dendert maar door, de ene na de andere komt erbij, of Boon’s Markt, of de kleinere variant, Boon’s Dagmarkt (foto: Boon’s Markt in Barendrecht, fotobron: archief FoodPersonality).

Linne; is dat dan weer een Coop-ondernemer die het geduld heeft verloren bij Plus, en niet meer wil afwachten of Plus Vandaag door Plus zo wordt gesmeed dat het voor ondernemers met een Coop Compact een haalbare rentabliteitskaart wordt? Nee. Linne, onder de rook van Roermond, had geen supermarkt meer. Nou, wat wil je ook, 3.700 inwoners, plaatselijk marktgebied is ‘krap an’. Er zat tot afgelopen september een Jan Linders, maar Jan Linders vertrok daar. Weg, supermarkt in Linne.

Bovendien, aangezien Jan Linders zichzelf heeft omgebouwd tot Albert Heijn sinds het die franchiseconstructie met Albert Heijn heeft opgezet, zou dat een AH zijn geworden. Maar of de familie Linders, of Zaandam zag dat kennelijk niet zitten, en toen was het supermarktpand leeg. Om binnenkort toch weer heropend te worden: Boon Food Group heeft ‘de familie Geurts’ binnengehaald als de nieuwe franchisers van Boon’s Markt.

Maar, kom, één Boon’s Markt erbij is toch geen denderende trein? Nee. Maar er komt nog meer. Op 10 april opent Boon food Group een nieuwe Boon’s Markt in Bosschenhoofd (westelijk Noord-Brabant). Is dit dan weer een ouwe Coop Compact, met een Coop-ondernemer die weggaat bij fusiebedrijf Plus-Coop? Nee, ook niet, dit is een nieuwbouwproject.

En tussen de opening van die Boon’s Markt in Linne en de opening van de Boon’s Markt in Bosschenhoofd in gaat op 1 mei een Boon’s Dagmarkt in Liempde open (eveneens Noord-Brabant). En dat is dan wel weer een ‘ex-Coop’. Voor zover we de tel wel of niet zijn kwijt geraakt: Boon Food Group heeft sinds het fusieproces van Plus-Coop zeven ondernemers, dachten we, uit die stal naar zich toe zien komen. In één geval ging het zelfs om een Plus-ondernemer (Nieuwstadt). Ja, dat is een denderende trein, alles bij elkaar.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.