Afbeelding

‘Nieuwe’ general manager SuperTrade: Robert Burgler

Door: Dave van Loon · leestijd 1 minuut Personality's

Robert Burgler is de nieuwe general manager van inkoopvereniging SuperTrade. Hij is daarmee de opvolger van Marc de Swart die begin vorig jaar vertrok na een verschil van inzicht over het te voeren beleid. Burgler komt van zoetwarengroothandel SRG International.

De bekendmaking van de benoeming van Burgler is curieus, aangezien afgelopen vrijdag een persbericht werd uitgestuurd waarin staat dat Robert Burgler per oktober in de functie van general manager bij SuperTrade is benoemd. Zijn voorganger, Marc de Swart, stapte al in februari 2023 op, omdat de geformuleerde toekomstvisie van de horecagroothandelsinkoopvereniging niet aansloot bij persoonlijke ambitie van De Swart.

De ambities van Burgler sluiten kennelijk wel aan op de toekomstvisie van SuperTrade. Burgler heeft volgens SuperTrade ruime (internationale) commerciële en managementervaring opgebouwd in verschillende branches. Hij was onder meer werkzaam voor Lego (speelgoed), Mars (diervoeding, zoetwaren) en SRG International (zoetwaren).

Burgler zal zich volgens SuperTrade onder meer focussen op de verdere professionalisering van de organisatie, het optimaliseren van het portfolio inclusief private label, het uitbreiden van synergiën binnen Top Trade én het versterken van een langdurige samenwerking met onze relaties.

‘Het bestuur en de leden van SuperTrade zijn dan ook verheugd in Robert de persoon te hebben gevonden om invulling te gaan geven aan deze belangrijke positie’, aldus het persbericht.

SuperTrade wordt momenteel gevormd door Chefs Culinar, Huuskes, Digross Diepvries Combinatie (De Jong Diepvries, Van der Wee Grootverbruik), Interkring-vers (Verscentrum Ter Brugge, VAV Divers Groep, De Waal Vers) en Out of Home Partners (Broekhuyzen, Horeca Groothandel Tilburg, MarSchee).

Daarnaast is SuperTrade onderdeel van Top Trade (’partners in purchasing sce’), een overkoepelend Europees inkoopverbond met focus op de inkoopcoördinatie voor haar leden Top Food Group cvba (België) en c.i.v. SuperTrade u.a. (Nederland). Gezamenlijk vertegenwoordigen de leden van c.i.v. SuperTrade u.a. en Top Food Groep cvba een jaarlijkse omzet van ruim 1 miljard euro en zijn daarmee een sterke speler binnen de foodservicebranche.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.