Afbeelding

Frans van Engelen volgt Arjen van Strien op bij Hak

Door: Dave van Loon · leestijd 1 minuut Personality's

Frans van Engelen (37) start per 18 maart als nieuwe commercieel directeur van groente- en peulvruchtenfabrikant Hak. Van Engelen volgt Arjen van Strien op, die deze rol ruim tien jaar heeft vervuld. Ook treedt Van Engelen toe tot de directie van Hak. De afgelopen jaren heeft hij brede ervaring opgedaan binnen de FMCG Food-branche bij onder meer FrieslandCampina en Mars.

Van Engelen was de afgelopen vier jaar werkzaam bij FrieslandCampina, waarvan de laatste twee jaar als customer development director. In deze functie gaf hij leiding aan het commerciële team dat verantwoordelijk was voor Albert Heijn, Aldi en Lidl. Ook deed hij binnen deze organisatie ervaring op met een breed scala aan duurzaamheidsvraagstukken. In de periode vóór FrieslandCampina werkte hij zeven jaar bij Mars, waar hij ruime commerciële ervaring opdeed en binnen zijn laatste functie verantwoordelijk was voor diverse strategische vraagstukken.

Als commercieel directeur zal Van Engelen zich richten op het verkennen van de groeimogelijkheden voor Hak in binnen- en buitenland, door het realiseren van nieuwe initiatieven in bestaande markten en het aanboren van nieuwe markten, klantgroepen en kanalen. Een uitdaging waar hij zich naar eigen zeggen met zijn commerciële kennis en ervaring graag voor inzet: “Hak wil groeien om positieve impact te maken op belangrijke uitdagingen in de maatschappij op het gebied van groenteconsumptie, de eiwittransitie en de verduurzaming van de landbouw. Hak speelt hier enorm goed op in door te pionieren met een duidelijke missie: zoveel mogelijk mensen helpen om meer groenten en peulvruchten te eten. Ik kijk ernaar uit om hier met het hele team een mooie bijdrage aan te leveren.”

Ook Hak-ceo Nicole Freid ziet de samenwerking met enthousiasme tegemoet: “Onze ambitie is om met ons team te zorgen voor versnelling van onze groei met groenten en peulvruchten in onze bestaande- en nieuwe kanalen en markten. Frans is met zijn intrinsieke motivatie, ruime commerciële ervaring en zijn ondernemende karakter een waardevolle toevoeging aan het team, waarmee we klaar zijn voor de volgende stap.” Van Strien geniet na zijn vertrek bij Hak van een sabbatical. Althans, dat vermeldt zijn LinkedIn-profiel.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.