Chantal de Rijk.
Chantal de Rijk. Foto: Jos Klijn

Chantal de Rijk nieuwe commercieel directeur Spar

Door: Gé Lommen · leestijd 1 minuut Personality's

Chantal de Rijk wordt de nieuwe commercieel directeur van Spar. Daarmee stapt De Rijk weer over van ‘fabrikant’ naar ‘retail’, na eerder ruim twintig jaar bij Jan Linders te hebben gewerkt.

Enkele jaren geleden ging vertrok De Rijk bij Jan Linders en trad aan bij Goedhart, onderdeel van broodleverancier Goedhart Borgesius (naast brood ook kleinbrood, gebak en convenience-artikelen als sandwiches). De Rijk wordt met deze stap de opvolgster van Geeske Burema, die een tijd geleden vertrok bij Spar.

Momenteel is De Rijk nog commercieel directeur van ‘Goedhart Brood & Specialiteiten’, het onderdeel van Goedhart Borgesius dat grootbrood, kleinbrood etc. aan vooral Jumbo en Superunie-leden levert. De Rijk was voorheen zo’n tien jaar lang commercieel directeur bij Jan Linders, onderdeel van een loopbaan van ruim twintig jaar bij dat bedrijf.

Opmerkelijk, ze begon er als receptioniste en kreeg steeds daarna een functie met meer verantwoordelijkheid, tot op het laatst dus die van commercieel directeur. In het voorjaar van 2020 vertrok De Rijk bij Jan Linders, ze werd daar opgevolgd door Bernd Weustink, die juist deze week bekend maakt te vertrekken bij - inmiddels- Albert Heijn Jan Linders. Na haar vertrek bij Jan Linders duurde het bijna een jaar voordat de Rijk bij Goedhart aan de slag ging.

De Rijk wordt in haar nieuwe rol bij Spar verantwoordelijk voor de disciplines en/of afdelingen marketing, e-commerce, retailmedia, formulemanagement, masterdatamanagement, category management en ‘multifranchise & partners’, aldus het persbericht van Spar. ‘Multifranchise’ omvat ook de samenwerking tussen Spar en EG (Euro Garages), dat in ons land Esso exploiteert. En die Esso-tankstations hebben de afgelopen jaren Spar Express als pompshopformule gekregen.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.