Reekmans, Zuivelhoeve

0
Leestijd: < 1 minuut

Sinds eind november is Patrick Reekmans (53) algemeen directeur van Zuivelhoeve Vers (met name bekend van Boer’nyoghurt en Boer’nvla). Reekmans is afkomstig van FrieslandCampina, waar hij tot begin dit najaar werkzaam was.

 

Reekmans was in zijn periode bij FrieslandCampina lange tijd de eindverantwoordelijke voor de merkendivisie van de zuivelcoöperatie (Appelsientje, Optimel, Fristi, Mona, Chocomel, Dubbelfrisss etc.). FrieslandCampina en Reekmans gingen dit jaar uit elkaar en hoe dat precies zit, daar hebben wij verder nooit aan zitten peuteren. Bas van den Berg volgde hem op in die functie.

 

Reekmans werd in 2010 FoodManager van het Jaar, een initiatief van dit blad, waarvan de bekendmaking steevast op het Nationaal Food Congres plaatsvindt. Reekmans werd door de jury onder andere geprezen om de manier waarop hij met zijn afnemers de relaties onderhield, ook bij moeilijke tijden, en omdat hij ervoor zorgde dat marketinginitiatieven en de doodgewone dagelijkse leveringen zonder problemen voortgingen, terwijl FrieslandCoberco en Campina Melkunie met een ingrijpende fusie bezig waren.

 

Reekmans is nu dus directeur van Zuivelhoeve, Michel Wildenborg, voorheen commercieel directeur ervan, is sinds deze maand algemeen directeur van ‘Heks’nkaas’. Die is van Zuivelhoeve, maar dat is sinds vorig jaar aan apart bedrijf, aldus Gerjhan Roerink, die eigenaar is van Zuivelhoeve, Heks’nkaas en de 28 kaasspeciaalzaken onder de naam Zuivelhoeve.

 

Reekmans spreekt in het persbericht van (‘een toekomst voor’) ‘pareltjes van plattelandszuivel’, en dat is mooi uitgedrukt.