Saskia Egas Reparaz nieuwe ceo Hema

0
Leestijd: < 1 minuut

Saskia Egas Reparaz volgt Tjeerd Jegen op als ceo van Hema, zo maakt het bedrijf vandaag bekend. Per wanneer Jegen Hema verlaat is niet bekend gemaakt. Ook de Raad van Commissarissen wordt opnieuw samengesteld. Namens mede-eigenaar Mississipi Ventures zal Ton van Veen er zitting in nemen.

Het bericht van het vertrek van Jegen en de komst van Egas Reparaz komt samen met de aankondiging dat de overname van Hema door Parcom en Mississippi Ventures waarschijnlijk in de eerste week van februari afgerond is. “Er staat een nieuw tijdperk voor de deur, waarin ruimte is voor groei en ontwikkeling. Dit is dan ook een natuurlijk moment om plaats te maken voor nieuw leiderschap”, aldus Jegen.

Egas Reparaz is afkomstig van Ahold Delhaize, waar zij leiding geeft aan drogisterijketen Etos. Egas Reparaz is ook lid van het Europese leadershipteam van Ahold Delhaize. Ze werkt al ruim twintig jaar voor het bedrijf. Het is voor het eerst dat Hema zal worden geleid door een vrouw.

Pieter Haas wordt aangesteld tot nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen. Haas werkte eerder achttien jaar voor MediaMarktSaturn en Metro. Hij vervangt Wilco Jiskoot die, net als Ronald van de Vis, als lid van de RvC bij Hema betrokken blijft. Ton van Veen (Mississippi Ventures) en Bas Becks (Parcom) worden ook commissaris bij de warenhuisketen.