Spar kiest voor Smeding

0
Leestijd: < 1 minuutNicole van DoornTijdens de Spar Voorjaarsbeurs, vandaag in Houten, maakte Spar bekend dat het voortaan alle onbewerkte AGF gaat betrekken van Smeding. Deze AGF-leverancier is deels in handen van Sligro, dat ook voor 45% eigenaar is van Spar en levert ook AGF aan Emté. Het besluit te kiezen voor één leverancier voor alle onbewerkte AGF past volgens unit manager Nicole van Doorn in het proces om de kwaliteit van de versgroepen bij Spar te verbeteren.

 

De keuze voor Smeding heeft volgens Van Doorn niets te maken met de relatie met Sligro. “We zijn echt vrij geweest in deze keuze. Ik kan dat zeggen, omdat ik het proces zelf heb aangestuurd. We willen echt slagen maken in onze AGF en dat gaat nu eenmaal beter met één partij met wie je vergaand kunt samenwerken. Uiteindelijk is het Smeding geworden op basis de specifieke eisen die we gesteld hebben, bijvoorbeeld als het gaat om de mogelijkheid van kleinere bestelhoeveelheden. Overigens ben ik vanwege de relatie met Sligro wel gelukkig met deze uitkomst.”

 

Smeding kwam als leverancier bij Spar in beeld door de overname van de Attent- en Meermarkt-winkels van Sligro en was volgens Van Doorn tot nu toe de kleinere leverancier. De keuze voor Smeding betekent het afscheid voor Harrie Goesten als leverancier van onbewerkte AGF. Overigens werkt Spar voor zijn gesneden en panklare AGF nog wel met meerdere leveranciers.