Picnic/Edeka vs. Flink/Rewe
Picnic/Edeka vs. Flink/Rewe Shelflife

Picnic/Edeka vs. Flink/Rewe

· leestijd 1 minuut Algemeen

Wordt Nederland indirect het strijdtoneel van de Duitse rivalen Edeka en Rewe? Edeka is partner van Picnic, Rewe heeft zich sinds vorige week verbonden aan flitsbezorger Flink, dat op het punt staat om groots uit te rollen in Nederland.

Afgaand op de tientallen fucties waarvoor Flink momenteel werft, mag verwacht worden dat de flitsbezorger - bestellingen worden binnen tien minuten bezorgd, zo luidt de claim - aanzienlijke ambities heeft in Nederland. Op de website van het bedrijf valt te lezen dat het zijn diensten al in Amsterdam, Delft, Den Haag, Tilburg en Utrecht aanbiedt. Er worden echter ook mensen in Leiden en Haarlem gezocht.

De uitrol gaat in ieder geval in een ‘flink’ tempo: de van oorsprong Duitse flitsbezorger startte eind maart in Utrecht, maar intussen zijn daar dus al vier steden aan toegevoegd en zouden er dus zomaar nog eens twee kunnen volgen.

Wat de komst van Flink bijzonder maakt is dat het sinds vorige week een partner heeft gevonden in de Duitse retailer Rewe. Rewe wordt volgens berichten in de Duitse vakpers de exclusieve toeleverancier en heeft mogelijk ook in het bedrijf geïnvesteerd. Dat betekent dat zowel Edeka, dat partner is van Picnic en waarmee het ook een nieuwe inkooporganisatie Everest heeft opgericht, als Rewe (als partner van Flink) nu indirect met elkaar concurreren op de Nederlandse markt.

En: uiteraard snoepen Picnic en straks Flink ook weer af van Nederlandse supermarkten. Zo bleek onlangs uit onderzoek van Supermarkt & Ruimte dat Picnic Jumbo heeft ingehaald als tweede bezorgsupermarkt van Nederland. De impact van Flink is nog verwaarloosbaar. De flitsbezorger in nog maar (in delen van) enkele steden actief en de app biedt vooralsnog alle drinks en snacks aan.

Saillant detail is dat het in Nederland beursgenoteerde Prosus (dochterbedrijf van het Zuid-Afrikaanse Naspers en tevens grootaandeelhouder in het Chinese Tencent) bekend heeft gemaakt dat het in Flink heeft geïnvesteerd. Voor hoeveel is niet bekend gemaakt, maar het bedrijf wist in de jongste investeringsronde waar Prosus deel van uitemaakte in totaal € 240 miljoen aan vers kapitaal aan te trekken.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.