Saskia Egas Reparaz tóch ‘gewoon naar Hema’

0
Leestijd: 2 minuten

Dat is weer even een lastige situatie: vandaag en morgen belandt FoodPersonality maart ‘op de deurmat’ van de lezers. En in die editie melden we op blz. 4 en 5 iets over Saskia Egas Reparaz: dat ze niet meer als spreekbuis in het jaarverslag 2020 van Ahold Delhaize staat, in tegenstelling tot alle andere ‘presidents’ van formules. En daar zeggen we bij: ‘bij het ter perse gaan van dit blad’, is er nog steeds geen schot in die zaak. In welke zaak? Egas Reparaz werd weken geleden door de nieuwe Hema-eigenaren Parcom en de familie Van Eerd aangekondigd als de opvolgster van Tjeerd Jegen, dus als de nieuwe ceo van Hema. Maar naderhand bleek Ahold Delhaize dat tegen te willen houden.

Egas Reparaz was immers ceo van Ahold Delhaize-dochter Etos en liet haar niet zomaar naar de Hema gaan, want dat is een concurrent, aldus Ahold Delhaize. Of Hema en Etos directe concurrenten zijn van elkaar, daar kun je een middag over voldiscussiëren, maar je kunt inderdaad wél stellen dat Egas Reparaz jarenlang bij AH heeft gewerkt en dat dat een directe concurrent is van Jumbo. Maar dan nog.

Het is – of was – wellicht veeleer een ‘gemoederenkwestie’. Maar deze week, dus net vóór de verspreiding van FP maart, maakte Hema bekend dat Egas Reparaz per 1 juni als ceo van de warenhuisketen aantreedt.
Eind goed, al goed, toch?

Hoe dat nou alsnog tot stand is gekomen? Tsja. ‘Onderlinge overeenstemming tussen partijen bereikt’, zegt Hema in een kop in dat persbericht. En dat bericht meldt ook: ‘In goed overleg met Ahold Delhaize, voormalig werkgever van Saskia Egas Reparaz, is deze datum overeengekomen’. De datum van 1 juni dus.

Gelukkig, het poldermodel heeft weer eens gezegevierd, niet in Den Haag deze keer, maar in de detailhandel. We zeggen er meteen bij: naar alle waarschijnlijkheid was Ahold Delhaize al begonnen met het zoeken naar een opvolger.