Wiro Sterk nieuwe voorzitter VriesVers Platform

0
Leestijd: 2 minuten

Het VriesVers Platform (VVP) heeft een nieuwe voorzitter: Wiro Sterk. Sterk is directeur van Frio Food. Hij volgt Ruud Harmsen op, die ruim tien actief is geweest in het bestuur van het VVP.

Tijdens de VVP-jaarvergadering van 31 oktober jl. is op gepaste wijze afscheid genomen van Ruud Harmsen als voorzitter van het VVP. Harmsen stond als mede-oprichter aan de wieg van de belangenvereniging van leveranciers en retailers van vriesvers. Als bestuurslid en later voorzitter is Harmsen ruim 10 jaar actief geweest in het bestuur.

Wiro Sterk is ook al jaren betrokken bij het VVP en is dan ook een bekend gezicht. “Het is een mooie uitdaging en een eer om als nieuwe voorzitter ‘in dienst’ te zijn van het VriesVers Platform. Het is mijn ambitie om het VVP op een nog mooier niveau te brengen door niet alleen de groei sneller dan de markt te waarborgen, maar ook nog meer te kijken naar de behoefte en wensen van de leden en deze mee te nemen in de komende strategie van het VVP.”

Sterk vervolgt: “We hebben een fantastische vereniging die we moeten koesteren en daar hebben we elkaar allemaal bij nodig. Daarom roep ik alle VVP-leden ook op om een positieve bijdrage te blijven leveren aan onze gezamenlijke ambitie.”

Naast Harmsen nam ook Jacob Meijboom (senior category manager Coop) na zes jaar afscheid van het VVP-bestuur. Een eerdere invulling van Verena van Vilsteren (salesmanager Retail Benelux Boermarke Desserts) is ook tijdens de VVP-jaarvergadering bekend gemaakt.

In 2019 bestond het VVP 10 jaar. Afgelopen april is dit onder andere gevierd met een Food Experience reis naar Dublin. 2020 zal in het teken staan van 10 jaar verkiezingen VriesVers Winkel(s) van het Jaar en VriesVers Producten van het Jaar (A-merk en Huismerk). In mei 2020 zal het bekende VriesVerstival met beide verkiezingen de vriesversafdeling weer volop in de schijnwerpers zetten. De voorbereidingen hiervoor alweer in volle gang.