Frits van Eerd trekt zich om C1000 terug uit Dakar-rally
Frits van Eerd trekt zich om C1000 terug uit Dakar-rally Shelflife

Frits van Eerd trekt zich om C1000 terug uit Dakar-rally

Algemeen

Frits van Eerd trekt zich terug als deelnemer aan de komende Dakar Rally. Dit in verband met de overname van C1000 door Jumbo. Rallycoureur en -kampioen Jasper van den Heuvel zal het stuur van de gloednieuwe Jumbo-rallytruck overnemen. De Dakar-rally (in Argentinië) gaat op 1 junuari van start.

Frits van Eerd vindt het jammer dat hij verstek moet laten gaan bij de race, maar dit besluit is volgens hem onvermijdelijk. “Dakar is mij dierbaar, maar de komende tijd zal al mijn aandacht naar de overname van C1000 gaan. Gelukkig heb ik in Jasper echt een geweldige vervanger. Jasper is een ervaren coureur met een indrukwekkende internationale carrière, uit een beroemde rallyfamilie en met een winnaarsmentaliteit die past bij Jumbo. Met Jasper hebben we een echte topper in onze Jumbo-truck zitten!”

Voormalig Nederlands rallykampioen Jasper van den Heuvel: “Meerijden in Dakar is een droom die ineens uitkomt. Een geweldige uitdaging, en ik zal de eer van Frits en Jumbo met verve verdedigen. Ik weet dat de nieuwe Jumbo-truck nog beter is dan de vorige en het Jumbo-team is zeer ervaren. Dus dat belooft veel goeds!”

Van Eerd deed twee keer eerder mee met de Dakar Rally. In Argentinië werd Van Eerd 20e in 2009. In 2010 moest hij zich echter ook al op het laatste moment terugtrekken in verband met de overname van Super de Boer. Voor die editie vroeg hij Jan Lammers om zijn plek binnen het Jumbo-team in te nemen. In Dakar 2011 werd Frits van Eerd nog 17e.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.