Omzetdaling Ahold
Omzetdaling Ahold Shelflife

Omzetdaling Ahold

Algemeen

Ahold maakt vandaag bekend dat de omzet in het derde kwartaal met 3,1% is gedaald tot € 7,36 miljard. Ahold zegt veel last te hebben van de lage dollar, maar los daarvan wordt de marktprestatie als zwak beoordeeld. Het operationele resultaat daalde namelijk met 13,9% tot € 248 miljoen. Bij de Nederlandse activiteiten daalde de identieke omzet met 0,2% en leverde Albert Heijn marktaandeel in. Ahold kondigde verder aan dat het zijn Slowaakse activiteiten gaat verkopen.

Ahold zag in het derde kwartaal de operationele winst flink teruglopen op een omzet die met € 7,36 miljard euro 3,1% lager lag dan in dezelfde periode vorig jaar. Tegen constante wisselkoersen groeide de omzet wel, al was dat met 0,6% uiterst bescheiden. Het operationeel resultaat daalde met 13,9% tot € 248 miljoen euro. Netto steeg de winst echter met 17 procent tot 165 miljoen euro.

In de VS, waar Ahold een groot deel van zijn omzet vandaan haalt, kwam de omzetgroei in het derder kwartaal uit op een magere 0,1%. Sterke concurrentie en een laag consumentenvertrouwen spelen Ahold parten. Daarbij komt dat de lage stand van de dollar negatieve uitwerkt in de cijfers.

In Nederland daalde de identieke omzet met 0,2%, maar door het toevoegen van activiteiten steeg de netto-omzet met 1,4%. Met name de online activiteiten (Bol.com en Albert.nl) lieten volgens Ahold een flinke groei zien. De groei van Bol.com liep volgens Dick Boer in de “dubbele cijfers”, terwijl het marktaandeel van Albert Heijn licht terug liep, zelfs met de nieuw geopende (C1000-)vestigingspunten die het van Jumbo overnam.

Ahold kondigde verder aan dat het de activiteiten in Slowakije gaat verkopen. Daardoor moet Ahold in het vierde kwartaal een klein boekverlies in de boeken schrijven. Ahold zegt tenslotte op schema te liggen bij het huidige kostenbesparingsprogramma van € 600 miljoen euro dat tot 2014 loopt.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.