CBL: voedseleducatie op basisschool
CBL: voedseleducatie op basisschool Shelflife

CBL: voedseleducatie op basisschool

· leestijd 1 minuut Algemeen
De Nederlandse supermarkt- en foodservicebranche, verenigd in het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), pleitte tijdens de jaarlijkse CBL-haringparty voor verplichte voedseleducatie op basisscholen. Onder het motto ‘Gezonde voeding begint bij gezond verstand’ deed het CBL de oproep aan alle aanwezigen om een petitie met die oproep te ondertekenen.
CBL-voorzitter Bert Roetert: “Veel kinderen ontbreekt het aan voldoende kennis over de herkomst van ons voedsel, hoe je het moet bereiden en of het gezond is. Daarin zet het CBL zich in om bij de politiek te pleiten voor verplichte voedseleducatie op alle basisscholen. In aanloop naar de verkiezingen zou dit een onderdeel moeten zijn van de verkiezingsprogramma’s van alle politieke partijen.”
Kok des Vaderlands Pierre Wind zette de eerste handtekening. Wind sprong naar eigen zeggen een gat in de lucht toen hij hoorde van het pleidooi van het CBL. “Gelukkiger kun je me niet maken. Als de hele supermarktbranche zo’n belangrijk statement maakt, dan kan de politiek daar niet meer omheen”, aldus Wind.
Gezondheid is een belangrijk thema voor de supermarkt- en foodservicebranche. “Gezondheid is een onderwerp dat onze klant direct raakt. Wij zijn de grootste versspecialist van Nederland. Wij hebben dus als branche een unieke positie om Nederland gezonder te maken, aldus Roetert. De branche wil niet betuttelen, en is het altijd de klant die de uiteindelijke keuze maakt. Maar ik zie het wel als onze taak om daarbij te helpen. Om een goede keuze te kunnen maken is goede kennis de basis”, aldus Roetert
Pierre Wind strijdt er al jaren voor om kinderen zo breed mogelijk kennis te laten maken met alle facetten van voedsel. Hij verbaast zich er over dat kinderen tegenwoordig veel eten niet meer herkennen en niet meer weten wat gezond is.

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.