Afbeelding

Bij Plus zit het tempo er flink in

· leestijd 1 minuut Opinie

Dit is een foto van vorig jaar, op 6 april. We zien hier v.l.n.r. John Uffing (toen nog voor Plus werkzaam, inmiddels werkzaam bij Focusplaza), Fred Bosch (toen nog financieel directeur bij Plus, inmiddels weer directeur bij de resterende Coop-winkels), half op de rug met tas Plus-ceo Duncan Hoy en rechts Mayte Oosterveld (toen operationeel directeur, inmiddels weer financieel directeur – wat ze vóór de fusie was – en inmiddels financieel en operationeel directeur). En ze staan half te schuilen onder de klep van een foodtruck, want blijkbaar regent het dat het giet op dat moment. Dat moment, dat is de opening van ’Plus Gerritsma’ in het Friese Heeg, de eerste Coop die in een Plus is omgebouwd.

Inmiddels… gisteren maakte Plus bekend dat de honderdste Coop nu een Plus is. Dat is dus 22 maart. Van 6 april vorig jaar tot gisteren is op de kop af vijftig weken. 100 in Plus omgebouwde Coop-supermarkten in 50 weken, een gemiddeld tempo van 2 per week. We kunnen niet anders concluderen dan dat Plus een flink ombouwtempo heeft, zeker als we bedenken dat het niet om filialen gaat, maar veelal om ondernemers en die hebben hun eigen kijk en hun eigen wensen en zodoende vergt een ombouw bij ondernemersvestigingen altijd extra overleg en ‘draagvlak zoeken’, anders dan bij filialen. En reken hier ook maar op: in een tijd van prijsstijgingen alom is ook een ombouw van een supermarkt er vast niet goedkoper op geworden.

De 100ste Plus ging gisteren in Eefde open (zo’n 20 km ten oosten van Apeldoorn), de Plus van ondernemerskoppel Edwin en Angela Versluis. In een begeleidend persbericht van Plus zegt directeur winkeloperatie Maarten Ebben ‘ongelofelijk wat we met elkaar hebben weten te realiseren’ en ja, daar is weinig tegen in te brengen. De teller van Plus-supermarkten staat nu op 360.

Gé Lommen

Nieuws

Personality's

Opinie

Productnieuws

Branche & Cijfers

Vacatures

Abonneren op FoodPersonality

  • Weet wat er speelt! Ontvang een jaar lang FoodPersonality!
  • Maak nu voordelig kennis met Foodpersonality door eerst 4 nummers te ontvangen.